Windradar Nederland

Actuele windradar Nederland. Kies met de dropdown voor de waterhoogte, wind, golfhoogte,  watertemperatuur, luchttemperatuur, getij, stroming, waterafvoer en zoetgehalte.

BeaufortMeter per seconde (m/s)Windbenaming
1-20.3 – 3.3zwakke wind
3-43.3 – 7.9matige wind
58.0 – 10.7vrij krachtige wind
610.8 – 13.8krachtige wind
713.9 – 17.1harde wind
817.2 – 20.7stormachtige wind
920.8 – 23.4storm
1024.5 – 27.4zware storm
1128.5 – 32.5zeer zware storm
12> 32.6orkaan
Vandaag
Morgen

Actuele Windradar Nederland: Een Omvattende Kijk op Maritieme Weersomstandigheden

De nieuwste technologische ontwikkelingen hebben de mogelijkheid gebracht om op elk moment het weer overal ter wereld te volgen. Van het comfort van ons huis tot op het dek van een schip op de Noordzee, de informatie is beschikbaar met slechts een paar klikken. De huidige windradar voor Nederland, gecombineerd met een uitgebreide weersite, biedt ons diepgaande inzichten in de verschillende weersomstandigheden.

Waterhoogte

Waterhoogte is een cruciale parameter voor scheepvaart en kustbeheer. De actuele radar biedt realtime informatie over het zeeniveau. Dit is essentieel voor schepen die in en uit Nederlandse havens varen, omdat een onjuiste waterhoogte kan leiden tot gronding of botsingen.

Windcondities

De windradar toont de huidige windrichting en windsnelheid in het gehele land. De radar is vooral nuttig voor windenergieprojecten, zeilers en andere watersportliefhebbers die de omstandigheden op het water in real-time willen begrijpen.

Golfhoogte

Voor mensen die op zee werken of genieten van activiteiten zoals surfen, is het cruciaal om de golfhoogte te kennen. De huidige radar toont de golfhoogte en kan helpen bij het plannen van veilige vaarroutes of surfavonturen.

Watertemperatuur

De watertemperatuur heeft invloed op veel aspecten van het mariene leven, inclusief de aanwezigheid van bepaalde vissoorten. Kennis van de watertemperatuur kan nuttig zijn voor vissers, duikers en zwemmers.

Luchttemperatuur

Het weten van de luchttemperatuur is nuttig voor iedereen, van wandelaars en kampeerders tot mensen die gewoon hun dagelijkse routine plannen.

Getij

Getijdeninformatie is van vitaal belang voor de scheepvaart en voor activiteiten op het strand. Getijden kunnen ook van invloed zijn op zeeleven en visserij. De actuele radar toont de getijden voor de hele Nederlandse kust.

Stroming

Het begrijpen van de stromingsinformatie is essentieel voor zwemmers, duikers en booteigenaren. Het kan ook nuttig zijn voor milieuwetenschappers die de verspreiding van verontreinigende stoffen in de zee willen bestuderen.

Waterafvoer en Zoetgehalte

Deze informatie is cruciaal voor waterbeheer, inclusief de levering van drinkwater en de afvoer van afvalwater. Bovendien is het zoetgehalte essentieel voor het begrijpen van de gezondheid van de mariene ecosystemen.

Met deze uitgebreide reeks parameters stelt de huidige windradar voor Nederland ons in staat om een compleet beeld te krijgen van de maritieme weersomstandigheden. Dit helpt ons niet alleen in onze dagelijkse levens, maar ook in bredere kwesties zoals milieubeheer en klimaatverandering. Weer is een fascinerend veld, en met tools zoals deze kunnen we er allemaal deel van uitmaken.